به گزارش نوبر، «امیر نصیربیگی» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به توجه ویژه شهرداری تبریز در راستای برگزاری برنامه های گرامیداشت سالگرد استاد شهریار، افزود: هماهنگی های لازم برای تبیین ساز و کار اجرایی برنامه های فرهنگی به مناسبت این روز بزرگ با مناطق دهگانه شهرداری تبریز برای اثرگذاری هر چه شایسته تر این برنامه ها، انجام شده است.
وی اظهار کرد: برگزاری رویداد نقاشی با موضوع استاد شهریار، برپایی نمایشگاه خوشنویسی آثار قرآنی استاد، همایش بزرگ کتابت کلک خیال انگیز در خانه هنر تبریز با حضور ۵۰ نفر از هنرمندان برجسته خوشنویس شهر، بازدید ویژه از خانه موزه و استقبال از مهمانان این مجموعه فرهنگی ادبی از جمله برنامه های این سازمان در ایام بزرگداشت استاد شهریار است.
مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری تبریز گفت: برگزاری همایش های متنوع شعرخوانی، مرور آثار، ترسیم فضای خاطره گویی و آشنایی کودکان با اشعار استاد شهریار از دیگر اقداماتی است که به همت این سازمان و معاونتهای فرهنگی مناطق دهگانه شهرداری تبریز اجرا می شود.
نصیربیگی، ادامه داد: همایش ملی روز شعر و ادب فارسی نیز به مناسبت بزرگداشت استاد شهریار از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، استانداری آذربایجان شرقی، مشارکت موثر و ویژه شهرداری منطقه ۲ تبریز و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز به مناسبت بزرگداشت استاد محمدحسین شهریار، روز ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۶ در تالار پتروشیمی تبریز برگزار می شود.
«سیدمحمدحسین بهجت تبریزی» متخلص به «شهریار» شاعر ایرانی اهل تبریز در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در روستای زیبای «خوشگناب» آذربایجان متولد شد.شهریار در جوانی با بزرگان هنر و ادب از جمله با ابوالحسن صبا، محمدتقی بهار و عارف قزوینی و بعدتر با نیما یوشیج، هوشنگ ابتهاج، کریم امیری فیروزکوهی و برخی دیگر از هنرمندان همنشینی و دوست بود.
وی در سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰ اثر مشهور خود، «حیدربابایه سلام» را سرود و در سرودن انواع گونههای شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی مهارت داشت، اما بیشتر از دیگر گونهها در غزل معروف بود و از جمله غزلهای معروف او میتوان به علیای همای رحمت و آمدی جانم به قربانت اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید