×

خبر/
چرا تابستان امسال باید تبریز بیاییم؟

  • کد خبر: ۲۲۷۲۱۷
  • ۱ تیر ۱۴۰۱
  • عمارت ساعت، اولین و تنها موزه شهر و شهرداری ایران در تبریز، شهر اولین ها است که با فرا رسیدن فصل تابستان و مساعد بودن شرایط جوی مسافرت، شهرداری تبریز آغوش این عمارت را به روی گردشگران داخلی و خارجی گشوده است.
    چرا تابستان امسال باید تبریز بیاییم؟
  • برای معرفی یک شهر همیشه لازم نیست از کلمات و جملات استفاده کرد. گاه با یک تصویر از یک بنا می توان تاریخ و تمدن شهر را توصیفکرد. عمارت ساعت همان تصویر برای کهن‌شهر تبریز است.

    کاخ شهرداری تبریز یا همان برج ساعت از بناهای تاریخی شهر تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی در محل گورستانمتروک و مخروبه کوی نوبر، با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری ارفع‌الملک جلیلی انجام شد.

    در حال حاضر افزون‌ بر نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از این ساختمان مستقر بوده وجلسات رسمی شورا در محل اتاق جلسات موجود در ساختمان تشکیل می‌شود. شهردار کلان‌شهر تبریز نیز برخی از ملاقات‌های رسمی ودیپلماتیک را با مقامات عالی‌رتبه در محل این کاخ انجام می‌دهد.

    موزه شهرداری تبریز پس از کشور چین، در ردیف اولین موزه‌های شهرداری‌های جهان نیز قرار دارد.

    این موزه، در سال ۱۳۸۶ و همزمان با یکصدمین سالگرد تأسیس نخستین بلدیه ایران در تبریز و در ۸۰۰ متر مربع و با هزینه یک میلیارد و صدمیلیون ریال راه اندازی شده‌است.

    این موزه دارای تالارهای متعددی است، از جمله این تالارها می توان به تالار فرش با بزرگ ترین فرش دستبافت اشاره کرد

    موزه شهر تبریز، شامل تالارهای مختلفی چون تالار دوربین‌های قدیمی، تالار دفاع مقدس، چاپ و نشر، فرش، هنرهای معاصر، خط وخوشنویسی، تالار حکمت و چندین تالار دیگر است.

    تالار فرش

    در این تالار، فرش ها و قالی هایی با قدمت ۱۱۰ سال به نمایش گذاشته شده‌اند. ۱۲ تخته فرش موجود در این مجموعه مربوط به فرش‌هایی استکه از زمان تأسیس عمارت ساعت تا سال ۱۳۲۰ به دستور ارفع الملک جلیلی بافته شده و به اتمام رسیده‌است.

    تالار دوربین‌های قدیمی

    در تالار دوربین ها، تاریخچه و روند تکوین و شکل‌گیری دوربین‌های نسل قدیم نشان داده شده‌ است. بیشترِ این دوربین‌ها توسطِ محمدعلیجدیدالاسلام به این موزه اهدا شده‌ است.

    حالا عمارت ساعت تبریز ۸۳ ساله است؛ و مثل همه بناهای تاریخی نیازمند تعمیر و مرمت.

    شهرداری تبریز اخیرا چندین عملیات عمرانی مختلف برای مرمت بخش های مختلف این بنا انجام داده یا آغاز کرده است.

    حالا با کاهش چشمگیر شیوع کرونا، بازگشایی مجدد اماکن تاریخی و فرا رسیدن تابستان، انتظار می رود امسال نیز عمارت ساعت تبریزمیزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی از اقصی نقاط جهان باشد.

    اخبار مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *